Suomalaista Kirjallisuutta, Jota Sinun Täytyy Lukea

Suomessa julkaistujen kirjojen määrä on kasvanut valtavasti viime vuosina. Suomi on tuonut esiin useita lahjakkaita kirjailijoita. Heidän tarinansa kertovat Suomen historiasta, nykyajan asumisesta ja paljon muusta. Tänään tutustumme joihinkin parhaista suomalaisista kirjoittajista.

Laheta kuva Suomalaista Kirjallisuutta Jota Sinun Taytyy Lukea Elias Lonnrot - Suomalaista Kirjallisuutta, Jota Sinun Täytyy Lukea

Elias Lönnrot

Elias Lönnrot laati Kalevala nimisen kirjan 1800-luvun alkupuoliskolla. Tämä kirja on eeppinen runo, joka auttoi luomaan suomen kielen. Kija on kaikkien suomalaisten tuntema ja vaalittu.

Sofi Oksanen

Sofi Oksanen on Suomessa myydyimpiä kirjailijoita. Hänen vuonna 2008 julkiastu romaaninsa Puhdistu on vaikea kirja lukea, mutta yksi hänen tunnetuimmista teoksistaan. Kirja kertoo raiskauksista, orjuudesta ja muista kauhuista aikoina, jolooin Neuvostoliitto miehitti Viron.

Laheta kuva Suomalaista Kirjallisuutta Jota Sinun Taytyy Lukea Rosa Liksom - Suomalaista Kirjallisuutta, Jota Sinun Täytyy Lukea

Rosa Liksom

Kirja Hytti nro 6 voitti hänelle Finlandia-palkinnon vuonna 2011. Se kertoo tarinan tytöstä, joka pakenee epäonnistunutta romanssia nousemalla junaan. Hän huomaa olevansa junaosastolla loukussa venäläisen kanssa, jolla on kamalia tarinoita kerrottavana.

Leena Lehtolainen

Me kaikki tunnemme Leenan työt. Maria Kallio -sarjan ensimmäinen romaani, Ensimmäinen Murhani on myös meidän Pakko Lukea -listallamme. Sarja on voittanut useita palkintoja ja tarinat ovat mukaansatempaavia. Sinun on luettava jatko-osat. Et voi mitään itsellesi.

Laheta kuva Suomalaista Kirjallisuutta Jota Sinun Taytyy Lukea Frans Emil Sillanpaa - Suomalaista Kirjallisuutta, Jota Sinun Täytyy Lukea

Frans Emil Sillanpää

Frans Emil Sillanpää oli yksi Suomen suurimmista kirjailijoista. Hän aloitti nöyrillä aluilla, mutta kirjoitti lopulta Suomen suurimpia aarteita, kuten Nuoren Nukkunut vuonna 1931. Hän myös voitti Nobelin kirjallisuuspalkinnon vuonna 1939.

Tässä on vain kourallinen suomalaisia kirjailijoita, jotka muuttavat sanoillaan elämääsi. Muita, joihin voit tutustua ovat Monika Fagerholm, Elina Hirvonen ja Maria Turtschaninoff.